In 2018 werd het web “opgeschrikt” door enkele cruciale veranderingen: de nieuwe GDPR-wetgeving en het feit dat de browser Google Chrome HTTP-sites markeert als “niet veilig”. Een SSL-certificaat heeft nu meer dan ooit belang.

Wat is een SSL-certificaat?

Dit is een certificaat (Secure Sockets Layer) die de verbinding tussen de website en de bezoeker beveiligt via HTTPS encryptie. Op deze manier hebben hackers geen kans om gevoelige data, zoals logins en paswoorden, te onderscheppen.

Wat doet het juist?

  • Je website krijgt een groen slotje, HTTPS en je adresbalk kleurt groen om aan te geven dat de website gebruik maakt van een SSL-certificaat. Dit creëert een gevoel van vertrouwen bij de bezoeker (“mijn gegevens zijn veilig op deze website”).
  • Google vindt zo’n certificaat ook heel fijn! Ze willen namelijk de veiligheid op het internet verbeteren en belonen veilige websites met een betere positie in de zoekresultaten.
  • Bij een webshop werk je vaak met héél gevoelige informatie, zoals creditcardgegevens. Dan wil je zeker je bezoeker verzekeren dat het volkomen veilig is om een online betaling te verrichten.
Groen slotje bij SSL-certificaat

Ik heb nog geen groen slotje, wat moet ik nu doen?

Neem gerust even contact op indien dit nog niet het geval is, dan bekijk ik het om zo snel mogelijk een SSL-certificaat toe te kennen aan jouw website.

Like what you just read?
Zin om samen te werken?

Misschien ben je “getriggered” om een samenwerking aan te gaan na het lezen van deze blog. Laten we beginnen met een lekkere kop koffie/thee om elkaar beter te leren kennen, dan kunnen we jouw wensen overlopen.

Kopje?